Exercitiu de constientizare al emotiilor

 

Am vorbit in articolul trecut despre emotii si cum noi le suprimam pe acelea care le consideram rele sau negative. Avem tendinta de a face acest lucru pentru ca nu ne simtim in siguranta, nu ne-am creat un spatiu unde sa ne simtit in siguranta sa exploram aceste emotii. Este normal si este o reactie sanatoasa a sistemului nostru defensiv sa nu ne lase sa simtim cele emotii in conditiile in care nu ne simtim in siguranta.
Iar daca facem acest lucru destul de des (nu ne conectam la emotiile noastre asa zis negative), ajungem sa ne amortim emotional, sa nu mai simtim nimic, nici macar emotiile asa zis bune, iar in ziua de azi depresia usora este tocmai absenta acestui combustibil pretios care este emotia.
Execitiu: In liniste ne observam pe noi asa cum suntem la momentul prezent. Urmarim pe cat posibil sa primim in fiinta noastra aceasta energie emotionala iar cand facem aceasta urmarim sa fim ca un martor la ceea ce se petrece.Daca initial vrem sa scapam de aceste emotii pentru ca provoaca durere, asta arata ca suntem incordati si urmarim sa ne relaxam global, fizic si mental. Desi vocea mintii, criticile si dubiile vor fi probabil prezente, nu trebuie sa le inlaturam, doar le observam fara sa ne lasam afectati, pastram in continuare starea de relaxare.
Poate ca acest exercitiu o sa fie mai greu initial, dar el trebuie ptracticat si integrat in viata de zi cu zi si in timp el va face cu putinta o intelegere mult mai profunda a tot ceea ce inseamna energie emotionala.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s