Ce este Heart IQ?

Heart IQ este o metoda de progres si evolutie personala, metoda dezvoltata de Christian Pankhurst, un expert in relatii si facilitatator in dinamica de grup.

Heart IQ iti ofera capacitatea de a accesa nivele profunde ale Fericirii, Intimitatii home-is-where-the-heart-issi de a te conecta cu adevarat in toate ariile vietii tale. Este arta de a te simti mult mai viu in procesul acceptarii de sine, a ceea ce esti tu cu totul, asa cum esti acum, fara a considera vre-o parte din tine ca fiind gresita. Asta este ceea ce face diferita metoda Heart IQ de celelate terapii care exista, Heart IQ nefiind de fapt o terapie. Este construita pe premisa ca fiinta umana este instinctiv buna, sanatoasa si capabila de iubire neconditionata. Dar, pe masura ce ne traim viata, facem greseli, ii facem pe cei din jurul nostru sa sufere si suntem raniti la randul nostru de cei din jur, cream conditiile necesare sa credem total contrariul. In timp, judecatile noastre si credintele limitate ne macina sufletul si incepem sa ne inchidem putin cate putin gama energetic-emotionala ca sa putem deveni  acceptati de cei din jurul nostru si de societate.

In loc sa ne preocupam de esecuri, preobleme sau blocaje, in Heart IQ privim spre relatia cu aceste raze care sunt in dezechilibru. Aceste parti din noi fie au fost date la volum maxim fie date la volumul minim ca un rezultat al sistemului nostru nervos care face tot posibilul sa se adapteze stresului cotidian urmarind in acelasi timp sa mentina sentimentul de siguranta.

Facem aceasta munca in primul rand in grupuri (fie online sau in persoana) ajutandu-ne reciproc ca parte a procesului de vindecare. Asa cum in societate cei din jurul tau sunt implicati in procesul deconectarii tale la fel de bine, cei din jurul tau pot fi o adevarata sursa de vindecare si reconectare. Deoarece fiecare din grup isi poate gasi asemanari in experientele altora, toti cei din grup isi pot impartasi “remediul propriu” iar astfel efectul de vindecare este cu mult amplificat. Numim acest proces „Expansionarea gamei emotional-energetica” care este atinsa prin dezvoltarea celor patru directii ale inimii:

hiq-body-diagram

  1. Conectarea la inima ta, sa stii ceea ce simti si vrei cu adevarat, sa fii capabil sa urmaresti ceea ce este cu adevarat important si necesar pentru tine si evolutia ta personala;
  2. A urmari acele constientizari, acele informatii de care esti acum constient, sa urmaresti ca visele sa devina realitate si sa faci actiuni inspirate, ceea ce inseamna defapt sa iti urmezi inima, pentru ca majoritatea oamneilor isi urmaresc frica si conditionarile societatii, toate acele lucruri care defapt ne tin innapoi;
  3. Sa iti deschizi inima, sa permiti celor din jurul tau sa te vada asa cum esti iar tu sa ii poti primi in inima ta, fara sa te mai ascunzi si diminuezi. Aici iti poti cere darurile tale de drept divin si sa iti traiesti viata fara frica;
  4. Cominicarea – sa ne exprimam cu adevarat celor din jurul nostru intr-un mod in care le atinge sufletul celorlalti, ceea ce simtim, ceea ce ne dorim si ceea ce ne trbuie ca astfel ceilalti sa poata raspunde comunicarii noastre iar astfel sa putem forma comunitati si relatii bazate pe profunzime sufleteasca cu ceilalti.

Toate aceste 4 cai reprezinta o practica zilnica, un mod de viata iar toate aceste patru cai reprezinta Heart IQ.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s